Over Tim Thijs

Get to know

Tim Thijs

  • Eindredacteur van Move Community
  • Dol op gele M&M’s
  • Vaak in Sri Lanka geweest voor ontwikkelingshulp 
  • Kan ook nog eens zingen!

Wat is je favoriete Bijbeltekst? 

Pas las ik Johannes 3 vers 17 en die vond ik heel mooi! Ik denk dat die tekst essentieel is voor hoe we naar onszelf en naar de wereld mogen kijken. Vers 16 is natuurlijk een van de bekendste verzen van de Bijbel, maar misschien dat ik het vers erna dus nog wel mooier vind! Daar staat: ‘God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar door Hem van de ondergang te redden.

Het is niet in Gods hart om ons te veroordelen, maar Hij wil ons juist redden. En daarom hoeven ook wij niet te oordelen: niet over onszelf, niet over de wereld en niet over God.  

Waarom voegt Wake Me Up iets toe aan je leven? 

Ik heb een ontiegelijke hekel aan opstaan. Echt, de wereld vergaat dan! En iedere ochtend komt dat gevoel weer terug… Al een poosje had ik het idee om iets te hebben zoals Wake Me Up. Want hoe leuk is het om wakker te worden met een zalvende stem in je oren? En als die stem dan ook nog opbouwende, inspirerende dingen over God vertelt, dan is dat natuurlijk helemaal top. Ik ben super dankbaar dat ik één van die stemmen mag zijn.  

“Omdat God ons niet veroordeelt, hoeven wij ook niet te oordelen”

Wat maakt jou Tim Thijs? 
Ik wil altijd alles goed doen. Ik leg de lat heel hoog voor mezelf, soms té hoog. Aan de andere kant is dat ook een kracht. Als ik bijvoorbeeld denk aan MOVE, waar ik leiding aan geef, dan vind ik het super tof om te zien dat we met een klein team in een korte tijd iets heel moois hebben opgebouwd. Wanneer de lat niet zo hoog had gelegen weet ik niet of dit was gelukt. Het blijft voortdurend zoeken naar de juiste balans. 

Verder moet je weten dat ik een echte verhalenverteller ben! Voor leuke anekdotes (tenminste, ik vind ze zelf leuk) moet je bij mij zijn. Ik geniet mega van vrienden om me heen, een biertje in mijn hand, een stralende zon, muziek, theater, lezen, een sportwedstrijd… Haha, dit is ook wel weer typerend voor mij: ik vind ontzettend veel dingen leuk en heb veel hobby’s. Als ik een wens zou mogen doen is het dan ook dat er vanaf nu 25 uur in een dag zitten.

Over welke thema’s deel jij graag? 

“Ik denk dat je ze kunt samenvatten in drie onderwerpen: de Bijbel, het alledaagse bestaan en intimiteit met God. Die intimiteit uit zich in het hebben van een relatie met God. Vroeger was ik veel rationeler. Nu benader ik het geloof veel meer relationeel, want God is een God die heel dichtbij wil komen! 

Op dit moment is kwetsbaarheid ook een van de thema’s waar ik veel mee bezig ben. Kwetsbaar durven zijn, is lang een struggle geweest. En ik wil echt leren om open te zijn! Tijdens het evenement Love Under Pressure heb ik dat bijvoorbeeld gedaan door openlijk over het adoptiegezin waar ik uit kom te vertellen. In hoeverre hebben de sporen uit mijn kindertijd invloed op het leven dat ik nu leid? Ik vind het tof om luisteraars in dat soort persoonlijke zoektochten mee te nemen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat Tim Thijs doet?

Volg hem op Instagram!

Iedere ochtend positief en
geïnspireerd opstaan?