Over Henk-Jan

Get to know

Henk-Jan

  • Is altijd met honderd dingen tegelijk bezig
  • Deelt een camper met zijn buren
  • Haalt inspiratie uit werkelijk alles
  • Combineert het liefst geloof, media en leiderschap

Waar loop jij wel eens tegenaan?
Soms voelt het alsof ik mijn eigen vijand ben. Dan is het lastig om me gelukkig te voelen, of om geduldig te zijn. Ego, hebzucht, anderen meer ruimte geven: ik loop er allemaal tegenaan. Het leven is continu een struggle. Ik heb een soort wolven in mezelf. Eentje staat voor het goede, en eentje zorgt voor slechte gedachten. Maar wat je aandacht geeft, dat groeit. Als je dichtbij God leeft, dan voed je dus de goede wolf. En daar ga ik voor.

Waar gaan jouw overdenkingen over?
Alle dingen die mij helpen om goed te leven. Thema’s die op mijn pad komen, daar wil ik graag over delen. Zoals bewonderen, moedig zijn, maar ook de kracht van kwetsbaarheid. Ik wil de luisteraar graag wat peper in hun… nou ja, je snapt het. Ik ben evangelist genoeg om mijn ervaringen met de wereld te delen. Misschien wel een apostel die nieuwe wegen vindt. Ik wil het Goede Nieuws verspreiden.

“Er woont een goede en een slechte wolf in me”

Waar komt de inspiratie voor je overdenkingen vandaan?
Uit alles. Mijn hele leven is daarmee verweven. Uit boeken, gesprekken, wandelingen met God. Een paar jaar geleden was ik aan het aanmodderen in het geloof. Maar nu voel ik dat ik vanuit vertrouwen en geloof op ontdekkingsreis ben met God. Mijn boom is geplant aan waterstromen, buigt altijd een beetje en is aan seizoenen onderhevig. Maar omdat hij aan die waterstroom staat, ontstaat er altijd nieuw leven. En alles wat ik meemaak tijdens die ontdekkingsreis, alle thema’s die ik tegenkom, daar deel ik graag over.

Welke dromen zou je graag uit zien komen?
Ik heb geleerd om niet te veel in vastomlijnde plaatjes te denken. Ik geef God alle ruimte in de dromen die ik heb. Je mag groot dromen, maar vaak denken we alsnog te klein. Ik zie de uitkomst wel als ik ouder word.

Ik droom vooral dat we het christelijke geloof weer leven in mogen blazen. Dat het weer iets gaat betekenen voor jonge mensen. Dat ze gaan inzien dat het leven met Jezus een goede optie is, juist en vooral in deze tijd. En dat we daar nieuwe taal en nieuw beeld voor mogen vinden. Ik droom dat jonge mensen mogen helen en dat we dat op grote schaal gaan zien.

Kun je verder nog iets leuks over jezelf vertellen?
Ik kom uit een gezin met allemaal gekkies. Grapje. Nee, ik kom uit een heel warm en groot gezin. Ik heb drie zusjes, een broertje en een pleegbroertje. Ik moest dus van me laten horen tussen zoveel mensen. Daar word je lekker lomp van. Ik ben getrouwd met Vera en heb een zoontje, Kees. Ik vind het geweldig om vader te zijn, daar geniet ik volle bak van. Met een huisje in Utrecht ben ik een échte burger.

Wil jij meer te weten komen over Henk-Jan?

Hij is ook te horen in de ‘Goed, beter, best’ podcast van Move!

Iedere ochtend positief en
geïnspireerd opstaan?